Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till minne: Sala OK:s Lars Ekman har stämplat ut

Lars Ekman, eller Lasse som dom flesta kallade honom, har lämnat oss. Han var en otroligt vänlig och sympatisk man, likaså hans maka Gun som lämnade oss några år tidigare.

Lasse hade många strängar på sin lyra. Han var en riktig hantverkare, en sån som det inte finns så många av nu för tiden. Han lagade rostiga bilar och rustade båtar och fick dem att se ut som nya igen. Han uppfann det ihopfällbara spettet och i början på 1970-talet tillverkade han egna stiftklämmor till fasta kontrollskärmar.

Lasse var med och startade Sala orienteringsklubb 1961, han var en mycket duktig orienterare och nådde många fina framgångar, samtidigt som han var Sala OK:s allt i allo och materialare.

Han var även delaktig i fältarbetet till de flesta av Sala OK:s kartor som ritades på 1970-,80- och 90- talet. Lars har nu stämplat ut, han blev 85 år. Tack för allt Lars, du kommer alltid att finnas med oss.

Orienteringsvännerna i Sala, genom Lena Larsson