Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tony Irving togs för k-pistman

På söndagskvällen fick polisen samtal från allmänheten om att en man beväpnad med ett k-pistliknande föremål smög runt i buskarna i skjutklar ställning vid Mellandammen i Sala. Men när polisen undersökte saken visade det sig att så inte riktigt var inte fallet

Det var vid 17.20-tiden på söndagen som en person slog larm om att personer hoppat ur en svart Volvo av större modell vid Mellandammen och att en beväpnad man smög runt i buskarna. När polisen, som fick registreringsnumret på Volvon, kollade upp om bilen var stulen så var detta inte fallet. Strax därefter fick också  Salapolisen Lars Dahlberg ett samtal som gjorde att han kunde ringa polisens länskommunikationscentral, LKC, och avstyra ett polispådrag.

-En bekant till mig ringde och undrade vad som stod på eftersom polisen ringt  försäljningschefen på hans företag och undrat om bilen lånats ut till några skummisar? Men det var min bekant som lånat ut sin bil till en tv-inspelning, berättar Salapolisen Lars Dahlberg.

K-pistmannen i buskarna var i själva verket Tony Irving med team som höll på att spela in nya avsnitt av reality-serien Spring där springarpar jagas av kändisar och utför uppdrag runt om i Sverige. ”K-pisten” som inringaren trodde sig ha sett  var troligen kameraställningen som kameramannen bar på magen under inspelningen.