Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tousin Chiza och Tilda Enstedt får Adamskörens musikstipendium

Det blir Tousin Chiza, från Ransta, och Tilda Enstedt, Sala, som i är får Adamskörens musikstipendium. Stipendiet delas ut vid nationaldagsfirandet på Väsby kungsgård den 6 juni.

Tousin ”Tusse” Chiza är 15 år och går i åttan på Vallaskolan. Han går också på Kulturskolan där sång och dans står på programmet. Han skriver egna låtar och spelar också gitarr och piano. Han tänker satsa på en framtid inom artisteri.

Tilda Enstedt är 16 år och går första året på samhällsprogrammet på Kungsängsgymnasiet. Hon tar sånglektioner och läser musikteori på Kulturskolan och spelar också gitarr.

Förutom stipendiet erbjuds de båda stipendiaterna att på något sätt delta i Adamskörens traditionella julkonsert i Sockenkyrkan i december.

Adamskörens musikstipendium är på 5 000 kronor och delas ut vartannat år. Det delas ut till ungdomar som satsar på musiken i sina studier och som anses vara duktiga och ambitiösa.

Mikael Stenkvist 0224-561 51 [email protected]