Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre års fängelse för bedragerska

Hon lurade allt och alla och anmälde på falska grunder en Salapräst till domkapitlet för brott mot tystnadsplikten. Nu har den norska storbedragerskan ”Inger Marie Lärke” dömts till fängelse.

Den norska bedragerskan, som specialiserat sig på att lura kristna på pengar, och som vid upprepade tillfällen spridit falska rykten om präster eller anklagat dessa för sexuella övergrepp, dömdes nyligen till tre års fängelse.

Vem det var som stod inför rätta kan man dock undra? Den nu dömda går nämligen under ett stort antal namn.

När storbedragerskan befann sig i Sala i slutet av 2008 kallade hon sig Maria Kristofferesen. Inte heller här gick kyrkan fri från hennes bedrägerier.

I början av december 2008 anmälde storbedragerskan en Salapräst till domkapitlet för att ha brutit mot tystnadsplikten i ett själavårdsärende. När anmälan gjordes beslutade biskopen att en utredning skulle ske där båda parterna skulle ha möjlighet att säga sitt. Men utredningen blev aldrig av. I stället framkom det att kvinnan försökt sätta åt Salaprästen sedan en bluffbegravning avslöjats.

Under tiden 27 augusti fram till 26 september 2008 lurade den nu dömda storbedragerskan även Johanssons café i Sala. Kvinnan beställde vid flera tillfällen smörgåstårtor och tårtor utan att betala notan på totalt 3 772 kronor.