Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Årets studentbal på Sätra Brunn

En gråtung himmel avskräckte inte avgångseleverna vid årets studentbal på Sätra Brunn.

Annons

När klockan slog 17 i söndags hade en bred skara av släkt och vänner till kvällens 94 balklädda gäster samlats på Sätra Brunn. De balklädda paren steg ur sina bilar framför röda mattan och skred sakta förbi åskådarna som ivrigt fotograferade.

Se även:  Festlig studentbal hölls på Brunnen 2015

Kungsängseleven Lovisa Nittler som kom till balen tillsammans med Västeråskavaljeren Eddie Fick, hör till en av dem som ägnat en stor del av dagen åt förberedelser.

– Jag var hos frisören i ungefär två timmar och sedan har jag sminkat mig i typ två timmar. Och sedan har jag nästan bara väntat, sade Lovisa Nittler leende.

Se även:  Bildextra: Studentbalen på Sätra Brunn 2015

Någon som inte lagt ner timmar på förberedelser var Salakillen Ayaz Siddiqui. Däremot var han något nervös när han och sällskapet Beatrice Fischer skulle stiga ut över den utrullade mattan.

– Hjärtat började slå hårt när vi skulle gå ur bilen och man såg hur många det var som stod där framme. Men det gick bra, sade Ayaz Siddiqui och berättade att han nu såg fram emot en trevlig kväll i gott sällskap.

Se även:  Studentbalen 2014 i bilder

Emmy Holmberg som snart tar studenten från Carlforsska i Västerås hade länge sett fram mot balkvällen.

– Det är kul med bal och det är roligt med det balen symboliserar – att vi snart tar studenten. Man har sett sina syskon göra det, och nu är det vår tur. Lite förväntningar har man, sade hon.

– Det är ändå en dag man längtat efter i många år, eftersom man själv har varit här och tittat tidigare år, fyller Lovisa Nittler i.

Se även: 

Se även Studentbalen 2011 i bilder   Glitter och glamour på årets studentbal (2010)