Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Här vandrar björnen förbi Ellen: ”Det kändes läskigt då jag precis promenerat där”

Plötsligt blev den gamla barnvisan ett faktum, och nästan lika glad som mors lilla Olle blev 17-åriga Ellen Johansson över björnen hon såg från farstukvisten. ”Det var coolt att se”, säger hon och delar med sig av familjens film.

Anmäl text- och faktafel

I en av Hebys lokala Facebookgrupper dök snabbt varningen upp att en björn siktats vid elljusspåret på tisdagskvällen. Många taggningar på motionssugna Hebybor och en hel del höjda ögonbryn följde i tråden, och någon trodde att det kanske egentligen var ett vildsvin. Men när Ellen Johansson lade upp en film konstaterades det snabbt att faktiskt rörde sig om en björn, en riktig bamsing dessutom.

Tillsammans med sin pappa som filmade stod hon nämligen vid ytterdörren när den lurviga besökaren gick precis utanför huset på Lövåsvägen en bit ifrån elljusspåret.

– Det var vid 22.15 och den gick väldigt lugnt. Det var coolt att se och lite läskigt då jag precis promenerat där, berättar Ellen Johansson.

Hon har aldrig sett en björn tidigare, trots att hon ofta är ute och går. Även om Ellen nu med egna ögon sett att det finns i trakten kommer hon att fortsätta vara ute och promenera.

– Lite läskigt var det, men jag är inte så värst rädd.

Enligt Heby kommuns hemsida vill Länsstyrelsen gärna ha in fortsatta rapporter på hur björnen rör sig. Om du ser den kan du rapportera in det via denna länk.

Se filmen här: