Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UD ska besöka fängslade Daniel

 
Fängslade Salabon Daniel Bakke
Visa alla artiklar

I veckan ska UD göra ett besök i det tunisiska fängelset  för att prata med fängslade Daniel Bakke och hans kollega och ge dem mat.

Annons

Ännu har ingen representant från UD besökt Salabon Daniel Bakke och hans kollega Pelle Helgesson i fängelset i Tunisien. Det är nu elva dagar sedan svenskarna dömdes till sex respektive tolv års fängelse.

– Ingen har pratat med Daniel och Pelle sedan domen föll. Den här veckan skall dock UD göra ett besök i fängelset, säger Daniels bror Salabon Christian Franzetti.

Konsulatsekreteraren skall prata med svenskarna, ge dem mat samt se efter så de inte blivit utsatta för något.

Samtidigt fortsätter kampen att mildra domarna.

– Vi har fått kvittens på att överklagan är registrerad. Nu väntar jag på att få läsa domen så jag kan se om det finns några bevis eller om domstolen gått på fejkade protokoll och stulna Facebookbilder. Tunisisk media har stulit bilder från Daniel och Pelles på Facebook och lagt komprometterande text under som gör att de framstår som terrorister som livnär sig på att kidnappa muslimska barn, säger Christian Franzetti.