Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man skjuten till döds utanför restaurang i Malmö – många vittnen på platsen

Mitt i middagstid sköts en ung man till döds på ett av Malmös restaurangtorg på söndagen. Två män sågs springa från platsen efter skottlossningen.

Mycket folk var i rörelse på Möllevångstorget och dess krogar och restauranger i centrala Malmö när skjutningen inträffade vid 18:30-tiden på söndagskvällen. En 23-årig man sköts med tre skott, varav minst ett ska ha träffat i huvudet, skriver Sydsvenskan.

Sekunder senare sågs två unga män i mörka kläder fly springande från platsen.

Tidningen skriver att stämningen var upprörd efter skotten och att ett stort antal människor försökte hjälpa den skjutne mannen innan han lyftes in i en privat personbil och kördes till akutmottagningen, som ligger bara ett stenkast från Möllevångstorget. Mannen dödförklarades på sjukhuset och händelsen rubriceras som mord av polisen.

Polispatruller spärrade av hela Möllevångstorget och delar av en intilliggande gata, samt området kring sjukhusets entré i jakt på värdefulla spår och en polishelikopter cirkulerade över Malmö, men sent på söndagskvällen hade ingen misstänkt gärningsman gripits.