Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Så rymde misstänkte mördaren från fångtransporten under resan till Sala

Artikel 11 av 16
Rymningen från fångtransporten i Laxå
Visa alla artiklar

Den misstänkte mördaren Kristofers Kastellanoss är fortfarande på fri fot efter att ha rymt från en fångtransport utanför Laxå i torsdags.
Nu publicerar Aftonbladet nya uppgifter om hur det gick till när Kastellanoss lyckades rymma.
– Det var en av transportörerna som blev akut nödig, säger en källa till Aftonbladet.

Annons

Se NA:s sändning från strax efter rymningen.

Det var i torsdags som Kristofers Kastellanoss mycket dramatiskt flydde från en fångtransport vid Borasjön strax utanför Laxå. 25-åringen var på väg mellan rättspsyk i Göteborg på väg till häktet Salberga i Sala när han lyckades fly undan sin bevakning.

Polisen jagar fånge häktad för mord – har rymt från transport: "Farlig och desperat"

Hur exakt det gått till var inledningsvis okänt. Men nu går Aftonbladet ut med uppgifterna att en av de transportörer som fanns med blev akut kissnödig – och att Kastellanoss då lyckades fly när bilen de färdades i gjorde stopp för transportörens behov.

– Det är alltså ingen av klienterna som är nödiga, säger källan till Aftonbladet och fortsätter:

– I stället för att invänta att all personal står i beredskap när de stannat, så väljer den nödiga personen att lämna fordonet. Då tar den morddömde chansen och knuffar en av personalen och lyckas ta sig iväg.

►[+] Ketty hamnade mitt i rymmarjakten: ”Uniformsklädda män sprang för allt dom var värda”

Kastellanoss sprang rakt ut i skogen – med både hand- och midjefängsel.

– Flera är förundrade över att han kunde sticka med det, men tydligen kan man få in en gungning i låsta armar, som ger en kraft framåt när man löper, säger källan till Aftonbladet.

Här är tipset som kan avslöja Kastellanoss smitning från polisen – har setts åka iväg i bil: "Vi kontrollerar"

Det är fortfarande okänt var Kastellanoss befinner sig. Under fredagen i förra veckan kom tidigt uppgifterna om att Kastellanoss setts lämna sökområdet i en bil tillsammans med två andra okända personer. Under fredagskvällen avbröt också Örebropolisen sitt sökande efter rymligen.

Polisen avbryter sökandet efter den förrymda fången i Laxå

Här rymde Kastellanoss – kartan anger ungefärlig plats