Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse efter frågestunden i Hebys fullmäktige

Några Hebyföräldrar ställde frågor om förskolesituationen till politikerna på tisdagens fullmäktigemöte. Men de blev inte mycket klokare av svaren de fick.

Annons
Ulrika Widén är en av de föräldrar som ställde frågor på allmänhetens frågestund i kommunfullmäktige.

- Vi hann inte riktigt med, men det är bra att det verkar ha hänt något, sade en av föräldrarna efter mötet.

- Det känns vagt, sade Ulrika Widén.

Ulrika Widén, Linda Oskarsson och Johan Bylund är några av de Hebyföräldrar som är oroade över förskolesituationen i Heby tätort. Framför allt är de kritiska till det nuvarande kösystemet inom förskolan. Finns det inte plats på förskolorna inne i Heby, hänvisas föräldrarna till Morgongåva. När man tackat ja är det bara att ställa sig i byteskö och då få förtur till platserna inne i Heby. 

- Det finns föräldrar som betalar för förskoleplatsen i Morgongåva, men inte lämnar barnen där. De har platsen för att få förtur till Heby, berättar föräldrarna.

Tomas Bergström (FP), ordförande för beredningen för skolfrågor, säger sig vara medveten om problemet. Kösystemet ses nu över, tack vare att föräldrarma uppmärksammat problemet.

- Jag har hört talas om det och det finns en orättvisa här. Man kan köpa sig en gräddfil in till förstahandsvalet. Det tror jag försvinner med de nya köreglerna, säger han.

Läs mer om förskolesituationen i fredagens SA.

Mer läsning

Annons