Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagslunch i Östervåla

I förra veckan hade vi en uppskattad och välbesökt företagslunch i Östervåla. Vi var drygt 60 personer samlade från näringsliv, kommun och kyrkan, som åt en mycket välsmakad lunch bestående av lax med tillbehör.

Annons
Bild: Privat.

Brödet var bakat på orten utav By Gårdsbageri och även de goda bullarna som bjöds på till kaffet. Företaget By Gårdsbageri berättade under lunchen, genom Ann Ahlezon, också om sin verksamhet. Vår egen Tompa fick väldigt bra kontakt med sin bordsdam, chefen på Handelsbanken i Östervåla, Ildiko Teleki-Lundmark.

Vidare fick vi information om bland annat två affärsöverlåtelser i byn, det är Östervåla Revision AB som övertas av LRF-konsult samt Stenborgs Blommor Handelsträdgård, som övertas av ägarna av SM-Bygg i Tärnsjö. Dessutom pratade SHE:s nya medarbetare Yngve Olsson om företagets nyetablering och satsning i Östervåla.

Vi hade också några nya företagare som berättade om sina verksamheter, det var VD Anna-Lena Jansson på Entreprenörsfabriken i Uppsala län AB, samt en Vålakille, Mats-Olov Johansson sam startat företaget Wedbergs Allservice.

Polisinspektören Bertil Carlsson från Tierpspolisen pratade bland annat om trygghet och livskvalitet i området.

Jag tog även upp VD Johan Stridh på scen, som överraskande och helt oförberedd, fick avge en lägesrapport om sitt företag Kakel och Design i Sverige AB. Han gillade verkligen denna nya moderna form av träffar och information. Han sa att det kallades för speed dating, modernt o nytt, tänkte jag, så här har vi ju alltid gjort i Våla!

Även Näringsliv och Lantbruksansvarig i Heby Kommun Helen Lundell, pratade lite om företagsamheten i Heby kommun och att antalet idag aktiva företag i kommunen är cirka 900 stycken.

Avslutningsvis passade man naturligtvis på att göra reklam för lördagens julmarknad och julshow i Östervåla.

Det blev många uppskattande ord efteråt, bland annat från avgående kommunalrådet i Heby Kommun Carina Schön, samt från nya Marie Wilén.

Hans Forsberg

Bild: Privat.
Bild: Privat.
Bild: Privat.

Mer läsning

Annons