Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första matcherna för MSK:s flickor 03-04

Efter att ha tränat hårt hela våren, kom äntligen första matcherna för MSK:s flickor, födda 03-04.

Annons
MSK:s flickor födda 03 - 04. Tränaren som står längst bak heter Patrik. Från vänster är det: Dina, Smilla, Nellie, Linnea, Alice, min lilla Nora, Frida, Sila och Ebba. Målvakten heter Natalie. Även om de byttes av med målvaktsysslan mellan matcherna. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Bilkaravanen tog sig hela vägen till Uppsala och Årstas försommar gröna fotbollsplaner. Väl där möttes vi av det gamla lokmotivet Länna katten. Det var en märklig syn för de små. Det luktade väldigt fränt av all svart rök som steg ur den blanka svarta skorstenen. Det är lite skillnad mot de tågen vi får stå och vänta på, varje gång vi ska till skolan i Morgongåva. Hoppas att vi åtminstonde kan få en gångtunnel i byn.

Precis som våra kära grannar i Vittinge har sedan länge. Vi är dessutom fler invånare i vår by. Så det känns väldigt irriterande och frustrerande när det blir bilkö, långt ut på riksvägen. Det är inte så kul att se en stor långtradare i backspegeln, komma närmande i hiskelig fart. De tvingas oftast upp på trottoaren, för att komma förbi kön. Livsfarligt!

Dessutom kommer inte utryckningsfordon fram som de ska när bommarna är nere.

Nu åter till fotbollshjältarna. Det var väldigt mycket pirr i de små magarna inför första matchen. Det var ju trots allt den allra första matchen för de små tappra krigarna från Morgongåva.

Men tränaren Patrik sa att han också hade fjärilar i magen. Detsamma gällde alla andra flickor som de skulle möta. Första matchen var en nervig historia. Och till sist blev det en liten förlust.

Men när premiärnerverna hade lagt sig, blev det genast en seger i andra matchen, till allas stora glädje. Början av den tredje och sista matchen började väldigt lovande, men det blev lite trötta ben och huvuden i andra halvlek, så det drog i väg lite resultatmässigt, men det viktigaste är att alla hade riktigt kul, och nu är det bara att ösa på träningarna på vackra Ramsjövallen. Då kommer det nog bli fler sköna segrar vad det lider.

Insänt av Mats Köbin

Ebba, visade sig vara en riktig måltjuv. Här springer hon från Guskförsvaret så det stänker. Bild: Morgongåva Bild & Foto.
Nora var väldigt nervös inför avspark. Men väl ute på plan, rann allt av och det var fullt med spring i benen. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Mer läsning

Annons