Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt turbulent i Heby

Lokala partiet ville styra tillsammans med koalitionen i Heby. Men det blev inte så. Koalitionen har valt att stå ensam utan stöd från något håll.

Annons
Alliansen har haft möten med Lokala partiet men de två parterna har inte kunnat komma överens. På bilden står Alliansens ledare Sören Johansson (KD), Marie Wilén (C), Tomas Bergström (FP) och David Olsson (M).

Koalitionen, som består av Moderaterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet, bestämde efter ett möte i onsdags att inte samarbeta med Lokala partiet.

- Vi upplever att det finns en samsyn i flera frågor, men deras budskap har hela tiden varit att de vill stå fria, säger Marie Wilén.

Lokala partiet däremot anser att det inte fått några konkreta förslag under förhandlingarna, som föregick presentationen av koaltitionen.

- Man skulle ha varit mera lyhörd, där tycker jag att det har brustit från båda sidor. Vi hade ett starkt krav från medlemmarna att vi skulle stå fria, brända efter tolv års samarbete med Centerpartiet. Man sökte ju vårt stöd och det ville vi ge dem utan att helt ingå i alliansen. Jag reagerar över hur lite generös man varit, vi får inga poster någonstans, säger Charlotte Wall, ordförande i Lokala partiet.

Läs mer i dagens SA.

Mer läsning

Annons