Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janbofest i Vittinge socken

Annons
Vinterblygseln var sedan länge borttöad. Det var inte svårt att få sommaruppsluppna glada personer att ställa upp på bild. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Tanken som har slagit mig som inflyttad till vittinge socken är vilken uppslutning och sammanhållning det är i byarna i församlingen.

När jag tog bilen till festplatsen i Janbo, Vittinge så körde jag om ett stort tåg av glada uppsluppna cyklister som var på väg från Morgongåva.

Väl framme var det fullt ös över hela den fina festplatsen. Trubaduren H-P Burman öste på med gamla Rock´n Roll klassiker. Han släppte aldrig gaspedalen utan den var nedtryckt ända tills festen tog slut, om han inte spelar än. Inne på logen slog dansbandet Torgeirs an tonen och folk svängde sina lurviga till friska dansanta toner.

Diplomutdelning blev det för oss tre medaljörer i MSK:s korunda, som gick av stapeln för någon månad sedan. My Kök och Bar från Morgongåva med Aydin i spetsen var på plats, och serverade alla gäster sin superbt goda mat. Mums! Festfixare Pär Hanold njöt kvällen lång. Bortåt 350 gäster var det. Han hade ett stort gäng som hjälpte till att få det stora arrangemanget att gå i hamn. Hatten av för alla, säger Pär och torkar svetten i pannan.

-Vi kör om två år igen. Men innan dess så kommer en MSK-dagen igen och då ska jag spöa dig igen i korundan, skrattade Pär innan byfotografen Mats tog farväl med ett fånigt flin som sent kommer försvinna...

Insänt av Mats Köbin

Inne på logen stämde Torgeirs upp till dans. Vilket var mycket lyckat för de unga nyförälskade kärleksparen. Bild: Morgongåva Bild & Foto.
Morgongåvas egen stjärnkock Aydin från My kök & bar hade händerna fulla när han serverade festens alla hungriga vargar. Bild: Morgongåva Bild & Foto.
H-P Burman öste Rock´n Roll hela långa natten. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Mer läsning

Annons