Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LP utesluter inte samarbete med S

Det blir inget eget budgetförslag från Lokala partiet. I dag under kommunfullmäktige kommer partiet delge vilket av blocken de vill ge sin röst i budgetförslagen, de röda eller den blå alliansen.

Annons

– Socialdemokraterna har sökt stöd hos oss. Jag kan inte påstå att det är aktuellt, men vi utesluter inte ett samarbete, säger Kurt Rickard Lindgren (LP).

Under tisdagens kommunfullmäktige kommer Lokala partiet lägga sina röster på ett sådant sätt att den ena partigruppen, de röda eller den blå alliansen, vinner. Kurt Rickard Lindgren (LP) vill inte i förväg avslöja vilket block de valt att rösta med i budgetförslagen. Men några som sökt stöd hos dem är Socialdemokraterna. Om Lokala partiet väljer att rösta på Socialdemokraterna och Vänsterpartiets budgetförslag har de getts möjlighet att välja två hjärtefrågor som de vill ha med.

– Vi ser ut att få stöd för båda frågorna, säger Kurt Rickard Lindgren.

Den ena av deras hjärtefrågor är utmanarrätten, att privatpersoner med kompetens som vill utmana kommunen att sköta till exempel en förskola ska ha rätt att göra det. Den andra frågan Lokala partiet vill lyfta är den gemensamma miljö- och byggnadsförvaltningen som Heby och Sala har. Partiet vill säga upp avtalet med Sala kommun. De vill se över möjligheterna att samarbeta med Tierp och Enköping.

Om Lokala partiet väljer att rösta på de rödas (Vänsterpartiet och Socialdemokraterna) eller den borgerliga alliansens (Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna) budgetförslag kommer visa sig under dagens kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons