Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månadsmöte hos SPF

Annons
Nöjda SPF:are lastar sill på tallriken. Bild: Anders Orvendal

SPF i Heby kommun genomförde månadsmöte torsdagen den 12 augusti på charmiga Folkets park i Heby. Drygt 70 personer deltog. Vädret var strålande med 25 grader i skuggan och inte tillstymmelse till moln på himlen. Dagens program bestod av två huvudpunkter, dels ett välsmakande sillbord med tillbehör respektive surströmming för dem som föredrog detta norrländska påfund, dels underhållning av Färila-trion. De hanterade dragspel, gitarrer och sång på ett mycket uppskattat sätt. Några personer, som strategiskt tagit rollen som passagerare i grannens bil, kompletterade med varsin snaps. Det förhöjer smaken på sillen sa någon. Det mildrar smärtan när man sväljer en surströmming, säger jag.

Det kan konstateras, att SPFs möten har en stor och återkommande ”publik”. Denna dag kan det förklaras med det trevliga programmet, men också med att längtan efter att träffas igen efter en lång, het sommar var stark. Dessa återkommande och uppskattade ”matorgier” ges ett utmärkt innehåll genom värdinnornas, Birgitta Linder och Sonja Östlund, professionella verksamhet i köket. Dessutom värdarna Anders Orvendal och Rolf Linder, som utförde ett omfattande slit i det tysta genom trevliga dukningar och omfattande diskningsarbete, sådant som är nödvändigt för trevliga tillställningar, men inte alltid så glamoröst.

Men publikglädjen beror också till stor del på den kompletterande underhållningen. Färila-trion, en sång och musikgrupp, som återkommer varje år då surströmmingen dukas fram i parken till getingarnas oerhörda lycka, är synnerligen uppskattad. De kan musik! De spelar och sjunger och bjuder även på allsång. Utan deras insatser, skulle mötena vara blekare.

K R Lindgren

Färila-trion i aktion.

Mer läsning

Annons