Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MSK-dagen i Morgongåva

Annons
Starten har gått och iväg rusar hela startfältet, som kalvar på grönbete. Alla tre vann sin åldersklass, snabbfotade Micke korsade mållinjen först, tätt före svettiga Majken och hårt kämpande Nora. Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Regnet hängde i luften, men det hindrade inte Morgongåvas små hjältar, att ge sig i väg på ett varv runt Ramsjövallens majgröna gräsplan.

Micke, Nora och Majken blev alla segrare i respektive klass och all var mycket nöjda med sina insatser.

Ramsjövallen bytte namn från Morgongåva IP i samband med en omröstning, för något år sedan. Men det var annars undertecknad som tyckte namnet passade bra redan några år innan. Detta mynnade ut i en namntävling, där tre andra hade samma förslag. Vinsten fick därmed lottas ut där jag fick stryka på foten. Så när alla bybor beger sig ner till gamla idrottsplatsen, för att avnjuta lite fotboll, så ha då i tanke att det var Mats Köbin som kom upp med Ramsjövallen först.

Den årliga bouleturneringen höll igång hela förmiddagen, och till sist stod Team SAF som stolta och lyckliga segrare. De besegrade BouleShit i finalen med 13-6.

- Vi är mycket lyckliga, men egentligen var det inget snack om saken, säger en nöjd Anton Petterson efter finalen. Vi var verkligen klart bäst i dag, Det är ingen BouleShit det inte...

Sedan var det dags att springa den 4 km långa korundan, för veteraner och ungdomar födda -72, vid namn Mats Köbin, sammanlagt tre startande.

Banan går runt de frodiga kohagarna mellan Morgongåvas glittrande sjöar. Det var ett hårt tempo redan från start, och väl i mål så var det Pär Hanold som långspurtade ner Ingemar Ångman, som hade haft ledningen större delen av loppet.

Den vinnande tiden låg runt 18 minuter. Segraren i ungdomsklassen var minuten efter i mål. Bara att lyfta på hatten för gammelgubbarna denna gång.

Nu önskar vi MSK:s alla aktiva, en stark och frisk fortsättning på säsongen, säger MSK:s starka man Ingmar Petterson, som avslutning på denna lätt regniga men dock lyckade MSK-dag.

Insänt av Mats Köbin

Starten går för veteraner och ungdomar födda 1972. För dessa klasser gällde två varv x 2km, och för första gluttaren räckte det med ett varv runt kohagarna. Bild: Morgongåva Bild & Foto.
Vinnarna av Golden Boule turneringen. Team SAF.Från vänster: Anton Pettersson, Fredrik Erilksson och Salem Kurdo Bakir. Bild: Morgongåva Bild & Foto.
Morgongåvas byjournalist krigade sig i mål i duggregnet. Jag var inte först i dag, och inte vann jag namntävlingen om Ramsjövallen heller, fast namnet var min idé. Men jag är inte bitter… Bild: Morgongåva Bild & Foto.

Mer läsning

Annons