Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pengar från fotbollen ska lyfta bygden

Ett av målen för Vittinge IK är att göra bygden attraktivare och att öka inflyttningen. Och en av vägarna till målet byggs av pengar från Upplands fotbollsförbund.

Annons
Finbesök. I slutet av 30-talet kom sådana storheter som Harry Brandelius till Vittingeparken i samband med en fotbollsmatch. Originalplanschen hänger i Thomas Falks källare. Foto: Jessica Andersson

– Vi har jobbat i ett halvår med det här projektet och nu vill vi ha med alla föreningar i Vittinge, säger projektledaren Thomas Falk.

Projektet han pratar om heter Fotboll som landsbygdsutvecklare och det drivs av Upplands fotbollsförbunds projektledare Anders Nikkarinen. Även Östervåla IF är med i projektet.

Upplands fotbollsförbund vill stärka fotbollsklubbar på landsbygden och genom deras samverkan med andra lokala föreningar stärka även landsbygden.

Vittinge IK har blivit beviljad 30 000 kronor. Redan i somras satte klubben igång att rusta idrottsplatsen genom att olja in läktarna.

– En av tankarna med projektet är ju att idrottsplatsen ska kunna användas som en mötesplats för flera föreningar och även skolan. Då måste den göras bättre, säger Thomas Falk.

Läs mer i måndagens SA.

Mer läsning

Annons