Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionärer på hemlig resa

SPF och PRO i Heby har varit på Hemlig resa. När bussen som skulle ta oss på den hemliga resan hämtade oss började man faktiskt att undra då det på bussen stod ”FJÄLLBUSS Tärnaby-Storuman”, men det visade sig så småningom att vi skulle hålla oss framförallt i Uppland.

Annons
Naturrum. Bild: Anders Orvendal

När så alla deltagarna var upphämtade kördes bussen efter väg 72 österut. Så småningom kom vi till Stockholm och Naturhistoriska riksmuseet där det var dags för förmiddagskaffet som serverades i ”Fossilen”, passande för oss pensionärer.

Färden fortsatte in mot Stockholms centrum och det blev en båtresa ”Under Stockholms broar” med bra guidning. Nu var det lunchdags och bussen förde oss till Flemminggatan där vi intog vår mat.

Vår ”Fjällbuss” måste givetvis ta en tur till Fjällgatan där vi kunde njuta av den vackra utsikten och den gamla bebyggelsen. Därefter åkte vi till Nationalparkernas Hus i Tyresta och efter en del smala och krokiga vägar kom vi så småningom fram till detta Naturrum, där man kunde uppleva hela Sverige vad beträffar djurliv, skog, mark och vatten.

Sen var bara det sista hemliga målet kvar och det var Ulriksdals slottscafé där vi före hemresa fick inta vårt eftermiddagskaffe. Och efter den tolv timmar långa resan var vi så hemma i våra respektive orter i Heby och föreningarnas reseansvariga och chauffören Urban tackades för en trevlig dag.

Karin Malmberg

Eftermiddagskaffe.

Mer läsning

Annons