Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt efter stölderi Östervålatrakten

Boende i Östervåla, Tärnsjö och Harbo, drabbades under söndagen av en stöldvåg. Ett flertal polispatruller sökte efter tjuvarna, som bland annat kommit över tubkikare värda 100 000 kronor.

Annons

Heby kommun brukar vara ett lugnt område för polisen i Uppsala län. I söndags däremot fick polisen skicka ut flera patruller i olika riktningar för att försöka stoppa tjuvar som begått stölder i norra delen av Heby kommun.

–Vid 08.15-tiden på söndagsmorgonen var några fågelskådare ute vid Stärtevallen för att titta på fåglar. Plötsligt såg de genom kikaren att någon höll på att göra inbrott i deras bil och att en annan bil sedan körde från platsen, berättar Uppsalapolisens vakthavande befäl Mats Öjdal.

Det visade sig när fågelskådarna kom tillbaka till bilen att fyra tubkikare värda sammanlagt 100 000 kronor stulits.

–Därefter efter fick polisen åka på två inbrott som skett i sommarstugor i Tärnsjö. En kort stund senare hörde också en man från Harbo av sig och berättade att han hade haft inbrott i sitt garage under natten. En glasruta hade lyfts ut och tjuvarna hade sedan öppnat garageporten för att kunna stjäla en snöslunga. Denna stod dock kvar på garageuppfarten när inbrottet upptäcktes, förklarar Mats Öjdal.

Söndagen fortsatte sedan med ännu fler påringningar om stölder och inbrott.

–Vid 14-tiden på söndagen upptäckte en person i Tärnsjö att grannen haft ett villainbrott. Mitt i alltihop fick vi också veta att en bil stulits i Östervåla, förklarar Mats Öjdal.

Han konstaterar att ett flertal polispatruller skickades till Heby kommun men att det i nuläget inte finns någon gripen eller misstänkt.

– Men vi har säkrat en del spår och även om vi inte har facit i hand kan man väl ändå ha en teori om att stölderna hänger ihop och troligtvis utförts av samma personer, säger Mats Öjdal.

Terese Ahlin

[email protected]

Mer läsning

Annons