Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryttare ljög för tingsrätten om berusning – får fängelse

Kvinnan ljög för tingsrätten om att hon och hennes medryttare inte var berusade när de olovligen red in på en mans tomt i juli 2015. Nu har hon dömts till fängelse för mened.

Annons

En 47-årig kvinna har dömts av Uppsala tingsrätt för mened sedan det kommit fram att hon ljugit om en uppgift som hon lämnade i samband med en rättegång i februari 2016.

Läs också: Vittne ljög om pengabråk – 17-åring frias från knytnävsslag

I rättegången vittnade kvinnan till fördel för en annan kvinna som stod åtalad för misshandel. Detta sedan de två kvinnorna gemensamt ridit in på en fastighetsägares egendom i Heby kommun utan att ha lov till det, varpå en häftig diskussion och även handgemäng uppstod mellan den ena kvinnan och fastighetsägaren.

I rätten hävdade 47-åringen – under ed – att de inte varit berusade vid tillfället, vilket såväl fastighetsägaren som den polis som i anslutning till händelsen kom till platsen uppgett.

Läs också: Full ryttare dömd för misshandel

Men tingsrätten, som hänvisar till en inspelad videoupptagning från bråket där det tydligt framgår att kvinnorna var berusade, finner att det är uppenbart att den 47-åriga kvinnan ljugit under tingsrättsförhandlingarna.

Hon döms till fyra månaders fängelse.

Mer läsning

Annons