Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill se anslutandegång- och cykelväg

Under ett internt möte beslutades att gång- och cykelväg ska iordningställas, i anslutning till den nuvarande, nära skolan. Nästa steg är att  bestämma hur den ska finansieras.

Annons

SA skrev i måndags om Heby skolas trafiksituation och under måndagen höll rektorerna på Heby skola samt Hebygårdars förvaltningschef Torbjörn Klang och lokalsamordnare Linda Kvist ett möte om hur säkerheten för trafikanterna kan förbättras utanför Heby skola.

– Vi har tittat på vad som är möjligt att göra nu och sagt att en gång- och cykelväg ska iordningställas, säger Charlotte Lundgren, f-6-rektor på Heby skola. 

Det beslutet ska tas med till tillförordnade kommunchefen som då får förankra beslutet och ge arbetsorder till Hebygårdar. Sedan ska det beslutas vem som ska stå för notan.

Ett annat förslag som togs upp på måndagens möte var att personalen ska kunna parkera vid simhallen och kyrkan för att minska morgontrafiken vid skolan. Men eftersom att det står baracker och containrar på badhusets parkering är det alternativet inte aktuellt före jul.

Läs mer i onsdagens SA.

Mer läsning

Annons