Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägreparation förstör bilarna

Stenskott, svartfläckiga bilar och halt underlag. Problemen med reparationerna på Huddungevägen är många tycker bilisterna.

Annons

För Henrik von Walden var det bara en tidsfråga innan det skulle ske. För kör du Huddungevägen så gott som dagligen under tiden som den lagas är risken för stenskott stor.

– Efter att Trafikverket lagat vägen är den full av stort grus som rullar under bilen och sprätter iväg. Bara min bil har fått fyra stenskott och blivit svartfläckig av materialet de använder, säger Henrik von Walden. och pekar ut den tre decimeter långa sprickan i bilens framruta.

Att Trafikverket reparerar den slingrande vägsträckan mellan Heby och Huddunge är ett lika säkert och återkommande vårtecken som vitsipporna i backen. Det är deras metod för att jämna ut fåror i vägen som väcker frustration bland bilister.

Den sörja av så kallat asfaltsklister och grus som de använder för att lappa vägen med blir liggandes tills det härdat. Först då sopas överblivet grus bort. Det här gjordes senast i början av maj och det dröjde någon vecka innan körbanan var fri från stort rullgrus.

– De uppmanar folk att sänka hastigheten till 50 när gruset ligger på. Men även då är risken för stenskott stor, särskilt eftersom många inte håller igen farten, säger Henrik von Walden, som inte är ensam i sin kritik.

Förutom flera missnöjda Huddungebor har även Sveriges Motorcyklister i Uppsala län många synpunkter på vägen.

– När gruset ligger på är det väldigt obehagligt att köra där. Det blir halt, ungefär som om du skulle springa på stenkulor, säger Mathias Arvidsson, som är medieansvarig på SMC i Uppsala län.

Att Huddungevägen behöver årlig omsorg beror på att den får en omild behandling av mycket tungtrafik under året. De många timmerbilarna, lastbilarna och traktorerna gröper helt enkelt ur vägbanan. Har det varit en snörika vinter är problemen att åtgärda särskilt många.

– Det är konstigt att de lagar så här när de vet att det inte håller. Varför inte skaffa en bättre beläggning? säger Henrik von Walden.

Det måste väl vara bättre att Trafikverket lagar vägen än att lämna den att förfalla?

– Givetvis är det så, men kan man inte gör det på ett mer permanent sätt? I stället för att varje år fylla vägen med grus. Så slipper vi laga våra bilar för massor med pengar, säger Henrik von Walden.

Trafikverket sätter upp skyltar om sänkt hastighet och varnar för stenskott. Vad mer kan de göra?

– Visst finns det trafikanter som kör vårdslöst och orsakar några av de här problemen. Men jag tycker nog att det mest låter som att Trafikverket skyller i från sig.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det handlar om pengar

Ett bra sätt att hålla uppe vägstandarden, tycker Trafikverket, om den kritiserade lagningen.

Asfaltsklister och grus är en relativt billigt metod för att reparera vägar, och den fungerar bra på Huddungevägen, anser Gunnar Dryselius. Han är projektledare för Trafikverkets beläggningar i Uppsala län, och den som ansvarar för lagningen av Huddungevägen.

– Vi gör punktinsatser varje år för att hålla vägarna i gott skick. Pengarna räcker inte hur långt som helst så det blir till att lappa och laga, säger Gunnar Dryselius, och fortsätter:

– Den här vägen är i betydligt bättre skick än många andra sträckor i länet.

Vad säger du till de bilister som tycker att den här typen av lagning både förstör deras bilar och gör vägbanan hal?

– Det är tråkigt om man får skador på bilen, det förstår jag. För att undvika problem efter det att vi har lagt ut grus gäller det att köra försiktigt. På samma sätt som man gör när det är halt på vintern, säger Gunnar Dryselius.

Varför kan ni inte använda mer hållbara lagnings-metoder?

– Det är främst en ekonomisk fråga. Att renovera en väg kostat mycket pengar. Så för oss gäller det att prioritera. För vissa vägar innebär det att att vi gör punktinsatser på dem varje år, säger Gunnar Dryselius.