Annons
Vidare till salaallehanda.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårsalong i Ölsta hela påskhelgen

Tavlor har ramats in och de sista penseldragen tagits inför Vårsalongen på Galleri Ölsta.– Det ska bli jätteroligt, säger Wiwie Dunhall som ställer ut naturmålningar.

I femton år har Wiwie Dunhall från Ölsta beundrat grannen Gunnel Liljefors konst och konstelevernas verk. Varje vår har hon besökt Vårsalongen och tittat på tavlor som ställts ut. Nu under påskhelgen visar hon själv upp sina oljemålningar med naturmotiv. I somrig miljö står en stubbe i fokus, tätt omgiven av skogen, med en uppslagen bok intill.

– Det är någon som har varit ute och tittat på insekter och somnat, och så kryper insekterna ur boken, säger Wiwie Dunhall om motivet och skrattar.

Hon pekar på en stor oljemålning av en dansande clown och menar att Gunnel är precis så; full av liv och energi. Konstnären är faktiskt fylld av energi efter att ha jobbat med emalj i Falun. Alstren står uppställda utanför skolan. Det slittåliga materialet har varit fysiskt krävande att jobba med, men Gunnel är nöjd med resultatet. Speciellt över motivet med dansare som rör sig i omöjliga positioner.

– När den kom ut ur ugnen tänkte jag ’yes!’. Precis så där ville jag ha den, säger Gunnel Liljefors om de röda kropparna som sveper vidare framför blå bakgrund.

Utställningen av Gunnel Liljefors och konstelevernas verk pågår fredag till och med måndag.