Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanterna runt skogsbranden i Munga under kontroll

Tidigt på eftermiddagen kom larm om brand i skogen i Munga. Polisen har kallats till platsen och en helikopter satts in.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Larmet om händelsen kom vid 13.56 på lördagseftermiddagen. Till en början fanns inte så många uppgifter mer än de som kom i det första larmbeskedet: Någon tror att det brinner i skogen i Munga, vid vägen som går till Sala.

Det visade sig att det brann på ett ungefär 20 000 kvadratmeter stort område mellan riksväg 56 och Munga, i närheten av ett fritidshusområde.

Polisen satte in en egen helikopter för att få överblick över branden, och vid fyratiden började räddningstjänsten vattenbomba med hjälp av en helikopter. Strax före klockan 17 är läget fortfarande inte under kontroll, men spridningsrisken bedöms som låg.

Vid 19-tiden berättade räddningstjänsten att de hade kontroll över brandens ytterkant, som omfattar en yta av fem hektar. De räknar med att kunna gå ned i styrka över natten.

Läs mer om branden i Munga: Helikopter sätts in vid skogsbranden i Munga: "Vill få en överblick"

Läs mer om lördagens bränder i Västmanland: JUST NU: Flera bränder rasar i Västmanland – bekämpas med helikopter och lediga brandmän

Foto: Jennifer SundströmSå här ser det ut när man åker med bil förbi Munga. Bilden togs vid 15-tiden på lördagen.
Foto: Markus LiljedahlSå här såg det ut strax före klockan 16 på söndagen, då sattes vattenbombning av branden i Munga in.

Mer läsning