Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen trappar upp sökandet efter försvunne Göte – här finns hans signalement

Artikel 1 av 2
Polisen söker efter försvunne Göte
Visa alla artiklar

Polisen växlar upp sökandet efter den försvunne Göte Saloniemi som försvann från Gryta sjukhem vid 19-tiden på onsdagen.

Annons

På fredagseftermiddagen har polisen inlett räddningstjänst med stöd av Lagen om skydd mot olyckor och bildat stab.

– Vi misstänker i nuläget inget brott, men nu bedömer vi att det finns fara för hans liv, säger Daniel Wikdahl, vid polisens regionledningscentral.

– Det är jätteviktigt att man hör av sig på 114 14 om man har tips om försvunne Göte. Och skulle man träffa på någon man tror är Göte ska man stanna och prata med honom och kontakta oss men inte lämna honom.

Trots andra stora arrangemang i länet och semestertider kommer polisen trappa upp sökandet. Bland annat ska man söka av områdena man redan sökt av av en gång till.

– Vi kommer avdela polisresurser från hela länet. Vi kommer också kontakta hemvärnet och se om vi kan få hjälp i sökandet. Och nu är hundar på gång. Vi har även varit i kontakt med Missing Peopleoch och kommer ta en ny kontakt, men det är främst anhöriga som kontaktar Missing People., säger Daniel Wikdahl.

Polisen har fått in en del tips men det har inte gått att verifiera att tipsen gäller Göte.

- Den senaste säkra iakttagelsen är vid Gryta sjukhem vid 19-tiden på onsdagen.

Göte Saloniemi är 77 år gammal och har grått hår. Vid försvinnandet ska han ha haft på sig mörk eller svart skinnjacka, ljus skjorta under, bruna skor och mörka byxor. Han kan också ha bomullstussar i öronen.

Alla artiklar i
Polisen söker efter försvunne Göte
Annons