Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elfelet olöst: Inställda tåg mellan Eskilstuna, Västerås och Sala

Resenärer måste ta bussen mellan Linköping och Sala. Tisdagens elfel mellan Katrineholm och Flen är fortfarande olöst.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Arkivbild: Pontus Lundahl /TT

Redan på tisdagen vid 14.30 stoppades all tågtrafik mellan Katrineholm och Flen till följd av ett elfel. Vid 16-tiden kunde ett av två spår öppnas, men förseningar kvarstod till onsdagen – trots att Trafikverket först räknade med att problemet skulle vara löst till tisdagskvällen.

Störningen mellan Flen och Katrineholm ger följdverkningar på sträckan Norrköping-Sala och även mellan Stockholm-Malmö/Göteborg/Oslo.

Det finns ingen prognos för när tågtrafiken kan återupptas med full kapacitet. Under onsdagsförmiddagen ställdes avgångar in mellan Sala och Linköping. Buss ersätter på sträckan. Resenärer hänvisas att kontakta sitt tågbolag för ytterligare information.

Prognosen är att felet kan vara åtgärdat 20.45, men samtidigt har en brand dykt upp i närheten av spåren Katrineholm-Norrköping som ger inställda tåg.

Man bör därför räkna med fortsatta störningar, inställda tåg och ersättningsbussar under hela onsdagen.Här finns information från SJ om inställda tåg och eventuella ersättningsbussar.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons