Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla vägar från Sala går till Skinnskatteberg

Annons
Korpen Kulturskola. Bild: Bengt Kebbón.

I tre bilar åkte vi från Sala, genom underbart vackra Västmanland, och vi fann att alla vägar bär till Skinnskatteberg! Vi passerade allt vackert i Salas omgivningar och snart Skultuna, Ramnäs, Svanå, Färna, nästan Uttersberg och så var vi i Skinnskatteberg. Ja, vägarna bar oss till den plats där ett omtalat kulturhus byggts.

Erik Fylkesson har informerat oss om Skinnskattebergs satsning på ett kulturhus och rekommenderat ett besök. Byggnaden har fått namnet Korpen Kulturskola och genom guidning av kulturchefen i Skinnskatteberg, Staffan Bergman bördig från Sala, fick vi veta att det förkommer undervisning i musik med olika instrument, teater, dans och mycket mer. Allt detta sker i specialutrustade rum, anpassade för speciell utbildning. Efter en förevisning av dessa "musikrum", ritade och byggda med tanke på både väggar, tak, form, färg, och ljud, hade vi fått lära oss mycket om saker vi tidigare inte hade haft en aning om. Mycket intressant och vi ville omgående få höra mer.

Staffan har tillsammans med arkitekter bidragit mycket till utformningen och byggnationen av denna kulturskola med en sal rymmande cirka 140 personer för konserter med mera. I Skinnskatteberg bor cirka 3.000 invånare, medan vi i Sala har omkring 20.000. Ett Kulturhus i Sala skulle nog behöva en konsertsal med ytterligare 100 publikplatser. På bild ser Kulturskolan i Skinnskatteberg inte ut som

ett stort kulturhus, men imponerande är det. Ett faktum som alla närmare kan kontrollera genom en biltur på Västmanlands sommarvägar. De leder till Skinnskatteberg.

Bengt Kebbón

Sal för konsert, bio och teater. Bild: Bild: Bengt Kebbón.
Staffan Bergman, kulturchef. Bild: Bengt Kebbón.

Mer läsning

Annons