Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmäld politiker ännu inte förhörd

Polisutredningen kring den före detta Salapolitiker, som anmälts för ofredande av underårig, är fortfarande i sin linda. Än så länge har vare sig mannen eller den underåriga flickan förhörts.

Annons

SA berättade för ett par veckor sedan att en framträdande politiker i Sala kommun lämnat sina politiska uppdrag sedan han stängts av från sitt arbete i samband med en polisanmälan om ofredande av underårig. Mannen skulle ha skickat meddelanden, bland annat via sms, till en underårig flicka. Innehållet i meddelandena uppfattades som stötande.

Direkt när anmälan kom till polisens kännedom inleddes en förundersökning. Sedan dess har förundersökningsledaren, kammar-

åklagare Frieda Gummesson, givit polisutredarna på familjevåldsenheten i Västerås direktiv hur de skall gå vidare i ärendet. Vad SA erfar skall bland annat en teknisk undersökning ha gjorts av mobiltelefoner i syfte att spåra meddelanden som skall ha skickats.

Kring ärendet råder i dagsläget sträng sekretess. Polisens presstalesman Börje Strömberg säger dock att det inte hänt särskilt mycket i utredningen eftersom polisen måste prioritera mer bråskande ärenden.

–Något förhör har ännu inte gjorts med mannen. Flickan kommer att förhöras någon gång under de kommande veckorna. Efter förhöret med flickan skall åklagaren ta ställning till hur man skall gå vidare i ärendet, säger Börje Strömberg.

Mer läsning

Annons