Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets vinnare iMåns Ols Kägelbanesällskap

Annons
Lars Davidsson överlämnar vandringspriset till årets vinnare; Christer Ekman. Bild: Hans Karlsson.

Christer Ekman vann årets kamp inom Måns Ols Kägelbanesällskap, om Stig Johanssons Gulds Vandringspris. Den årliga kampen om den åtråvärda bägaren, spelades i slutet av september, vid kägelbanorna vid Måns Ols. Spelet avgörs vid en enda spelkväll, och det är därför mycket prestige och ära som står på spel, men som alltid är det med glimten i ögat. Ett bra slag av en konkurrent applåderas alltid, även om det skickas med några retsamma ord om att det var ett turslag som inte kommer att upprepas.

Christer spelade övertygande rakt igenom, med första placering i första Långpottspelet, fjärdeplats i andra Långpotten och återigen en första plats i Rensningen. I Kungsspelet visade det sig att även solen har fläckar och Kungen stod oslagen kvar. Men det hade ingen betydelse när det övriga spelet varit så bra. Christers seger var ändå klar med god marginal till tvåan och trean som var Lars Davidsson och Roland Eriksson.

Som avslutning på kvällen kunde ordföranden Lars Davidsson överlämna bägaren till Christer, som nu under ett år får förvalta priset, och sedan till nästa år spela under pressen att vara titelförsvarare.

Hans Karlsson

Roland Eriksson ska slå sitt slag, medan Bengt Davidsson avvaktar sin tur i bakgrunden.Bild: Hans Karlsson

Mer läsning

Annons