Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens Dag  - för Barndiabetesfonden

Annons
Blomsterverkstan & Nya rum blev lyckliga vinnare i Lions företagslotteri. Bild: Carola Karlsson.

Efter månader av förberedelser så genomfördes för första gången sedan 1961, en Barnens Dag i Sala. Det var Lions Club Sala som medlem i Riksförbundet Barnens Dag och Satsa på Sala, som tillsammans arrangerade dagen. Satsa på Sala med Gunilla Holmström och Cecilia Lindh spetsen, är de som tillsammans med Lions Club Sala, dragit upp riktlinjerna och programmet för dagen.

De aktiviteter som stod på programmet på och runt torget var: tivoli, ansiktsmålning, fotografering, piniatastillverkning, gör din egen knapp, ponnyridning och fiskdamm. Sala Gymnastikförenings Unga gymnaster och Free Running visade upp sig på en uppblåsbar studsmatta, där även barnen på torget inbjöds att prova på. Höjdpunkten på programmet var när Mojje klev upp på scenen och med liv och energi, lockade med sig barn och föräldrar i sångerna. Efter det återstod godisregnet när Sala Heby Räddningstjänst spred godis i skurar över publiken.

Insänt av Hans Karlsson

Under månaden innan Barnens Dag har Lions Club Sala sålt lotter med hjälp av butikerna i Sala. Vinsterna till lotteriet var skänkta av företag och butiker i Sala, och det blev till slut så många presentkort att Lions kunde dra två stycken förstavinster om 4 500 kronor i presentkort, till butikerna i Sala. Vinnare blev Tommy Nilsson och Snezam Rosengren. Det anordnades även ett Barnensdagslotteri till 40 stycken företag i Sala –Heby och även det med skänkta vinster. Första vinsten där gick till Blomsterverkstan Nya rum. Behållningen av lotterierna går till Barndiabetesfonden och till Lions Barn o Ungdomsstipendier.

Unga gymnaster från Sala Gymnastikförening flyger fram över studsmattan. Bild: Carola Karlsson.
Lions fiskdamm lockade många unga fiskare redan från starten på dagen. Behållningen gick till Barndiabetsfonden. Bild: Carola Karlsson.

Mer läsning

Annons