Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besök av naturfotograf

Annons
Rolf Marklund. Bild: Leif Söderberg.

Sala PRO kombinerade sitt stadgenliga höstmöte med en trivselträff, där ett stort antal intresserade, kunde få ta del av naturfotografen Rolf Marklunds egna film, från Sala och

Svartådalen med omnejd. Ett kalejdoskop med årstiderna som grund, där unika sekvenser visade en mängd fåglar, deras boställen och speciella arttypiska beteenden.

Andlöst kunde vi i nästa film följa Rolfs besök hos fyra vargar på Kolmårdens djurpark. Då vargarna har sin klara rangordning sinsemellan, var det viktigt att de mänskliga gästerna anpassade sitt beteende till de mycket sociala vargarna, besökarna var ju gäster i deras hägn.

Mycket intressant att se filmen, men även omskakande, då någon av vargarna markerade med rytande och irritation.

Efter gott kaffe med smörgås, fortsatte eftermiddagen med mötet som inleddes traditionellt med Pensionärssången, därefter genomförde ordförande Liss Nordlöf dagordningen, med beslut gällande budget, verksamhet och medlemsavgift för nästkommande år. Samt rapporter om kommande aktiviteter, och brukar deltagande i projektarbete gällande planerat vård- och omsorgsboende, för 80 personer i Sala.

Efter lottdragning kunde vinnare och övriga vandra ut i mörkret, som lystes upp av novembers första kraftiga snöfall.

Gunvor Söderberg

Mer läsning

Annons