Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det sa tut och pang på tre sekunder”

 ”Det sa tut och pang på tre sekunder”, säger Manfred Stüber som var på väg till jobbet i Sala när tåget han åkte med krockade med en taxibil i onsdags morse. Vid olyckan omkom taxichauffören, en Hebybo i 35-årsåldern samt hans passagerare, en  Salabo i 60-årsåldern.

Annons
Manfred Stüber åkte med olyckståget.

61-årige Manfred Stüber från Uppsala är lärare på Kungsängsgymnasiet och pendlar ofta med 09.12-tåget från Uppsala till Sala.

Det gjorde han även i onsdags och var därmed en av åtta personer som befann sig ombord på Uventåget när det krockade i Isätra.

När vi ett dygn efter olyckan träffas på Kungsängsgymnasiet berättar han vad som hände inne i tåget.

– Det fanns bara fem passagerare med på tåget den här dagen så jag satt ensam i motorvagnen på vänser sida i färdriktningen, berättar Manfred Stüber.

Han hade precis insett att tåget snart var i Sala och att han måste avsluta sitt tidningsläsande när tåget plötsligt började tuta.

–Det sa tut och pang på tre sekunder. Längre tid var det inte från att tåget signalerade tills det smällde rakt in i taxibilen. Vid krocken riste hela tåget, säger Manfred Stüber.

Han säger att han direkt förstod att tåget kört på någonting. Men vad det var såg han först när han drog ner ett av sidofönstren i tågvagnen.

–Då såg jag ett bildäck och plåtdelar och tänkte att den som satt i bilen inte kunde ha överlevt. Först trodde jag också att det var en obevakad järnvägsövergång men sedan såg jag att bommarna stod rakt upp, säger Manfred Stüber.

Lokföraren, tågvärdinnan och en lokförarelev chockades vid olyckan. De fem tågpassagerarna klarade sig däremot bra.

–Efter krocken kom tågvärdinnan in i min vagn och berättade vad som hänt. Sedan kom två brandmän in och frågade om vi passagerare var skadade eller om vi behövde psykologhjälp, säger Manfred Stüber.

Han påpekar att det som hänt är fruktansvärt tråkigt. Samtidigt är han kritisk till evakueringen vid dödsolyckan.

– Två timmar fick vi passagerare sitta inne i tåget och vänta på att en stor extrabuss från Västerås skulle komma och skjutsa in oss till Sala. Det måste ha funnits ett effektivare sätt att transportera oss. Det var ju trots allt bara fem personer som åkte med tåget, säger Manfred Stüber.

Mer läsning

Annons