Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En härlig helg i Paris

Annons
Sacre Coeur. Bild: Privat.

Steg 5 i franska hade en härlig långhelg i Paris 31 mars – 4 april. Vi som åkte var Louise Zachrisson och Emma Hellkvist, DNV08, Hannes Holmberg, SP08A, Fanny Larsson, SP08B och självklart AnneMarie Jonasson, vår fina fransklärare.

Vi lämnade på torsdagskvällen ett kallt och snöigt Sverige, förväntansfulla, glada och en smula nervösa, för att landa i ett grönt Par(ad)is med blommande körsbärsträd och tulpanfyllda rabatter. Ett polistillslag i vår vagn på nattåget från Charles de Gaulle var det första som mötte oss, ett spännande välkomnande från Frankrikes sida. Vandrarhemmet Oops! på Rue de Gobelins var helt okej, även om våningssängarna var så rangliga att AnneMarie förskräckt vaknade en morgon, fullt övertygad om att staden drabbats av en terroristattack.

I snabb takt flydde vi första morgonen dessa så kallade sängar, och denna höga hastighet höll vi under alla de här dagarna. Vi har sett allt man måste, plus lite till, och med tanke på hur mycket vi gjorde känns det helt knäppt att vi bara var borta i fyra dagar. Vi elever guidade på varsitt ställe, Notre Dame, La tour Eiffel, Centre Pompidou och Musée d’Orsay, och förutom dessa sevärdheter har vi besökt allt ifrån den katolska kyrkan Sacré Cœur till bastuverksamheter i Pigalle, de senare dock enbart från utsidan.

Efter ett högt tempo under både fredagen och lördagen, vilade vi på söndagen våra fötter och hjärnor genom att gå på bio med Kajsa Svensson från GP07, som gjort oss sällskap också på lördagen. Kajsa har varit au pair i Paris i sedan augusti och visade oss sina favoritställen.

I måndags kväll lämnade vi sorgsna Paris efter att ha gått flera, flera mil och slitit ut både nya skor och metrokort på löpande band. Trots all god mat vi vräkt i oss under helgen har vi snarare gått ner i vikt efter den här livliga resan med många och långa promenader.

Mycket nöjda med vår helg i Paris vill vi tacka Emmas pappa Anders, som hämtade oss vid Arlanda, självaste Paris för ett fint mottagande och så givetvis AnneMarie, som förgyllt vår resa. Merci beaucoup!

Au revoir,

/Lousie, Emma, Hannes, Fanny

Bild: Privat.

Mer läsning

Annons