Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En musikalisk resa i tid och rum

Annons
Artisten Rolf Jenner. Bild: Privat.

Den 18 oktober gästades SPF Sala av skådespelaren och artisten Rolf Jenner med sin gitarr.

Det blev en helt fantastisk musikupplevelse, en resa som startade i 1700-talets Stockholm och tog oss runt hela jordklotet. Rolf Jenner visade sig vara en verklig underhållare. Han började med att gestalta tre klassiska figurer i Bellmans värld. Han deklamerade, sjöng och skojade med publiken. Rolf blandade friskt kända melodier om Rönnerdahl, Svarte Rudolf och Jungfrun på Jungfrusund, med en Irländsk visa och Harry Belafonte. Publiken var med på noterna, sjöng med i de kända texterna och klappade takten, när han drog igång Elvis Presleys Blue sweet shoes. Han slutade med Vresvijks Jag hade en gång en båt, men fick så långa och kraftiga applåder att han måste ge ett extra nummer. Ordförande Juris Martinsons tackade med en present, en CD-skiva inslagen i vackert paket.

Efter kaffet blev det mycket information. Mary Karlsson gav resetips, och Inga-Lill Holm berättade att det visas film på Centrum på torsdagseftermiddagarna, en glad nyhet för många pensionärer som gillar film, men inte tycker om att gå ut på kvällarna.

Eivor Karlsson rapporterade från ett seminarium om läkemedel, som hon varit på i Hallstahammar. Det ska ske en systematisk genomgång av läkemedelshanteringen, omtalade hon, och målet är att det ska finnas en läkemedelsansvarig i varje kommun. Eivor berättade också om program om nya äldreboendet, samt omorganisation beträffande färdtjänst.

Den duktiga serveringsgruppen hade som vanligt ordnat gott kaffe med bröd. Sist blev det lotteridragning.

Mary Karlsson

Mer läsning

Annons