Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelbrektsloppets 20-klubb

Annons
Främre raden: Östen Hermansson, Per Nilsson, Hans-Åke Gustafsson, Ragnar Granström, och Bosse Pettersson. Bakre raden Anders Karlén, Åke Persson, Åke Söderkvist, Ulf Larsson och Ingemar Sigurdsson. Bild: Sten Nordström.

Engelbrektsloppets 20-klubb är den exklusiva klubben där bara skidveteraner, som fullföljt 20 Engelbrektslopp, får vara med. Klubben är en fristående med Föreningen Engelbrektsloppet mycket närstående organisation var uppgift är, att bevaka medlemmarnas intressen. Syftet är vidare, att fungera som PR-instans och som ambassadör för Engelbrektsloppet.

Klubben har idag 66 medlemmar, som får stå i egen startfålla och som har egna gula, permanenta nummerlappar. Varje medlem har nämligen ett eget veterannummer. Ju lägre nummer desto högre rang. Nu bortgångne Otto Jonsson, som var initiativtagare till klubben, hade veterannummer 1. Otto var en av de sex åkare, som vid Engelbrektloppets 20-årsjubileum år 1991, fullföljt alla de första 20 loppen i svit.

Engelbrektsloppet, som i år genomfördes för 33:e gången, har endast en enda veteran, som åkt alla 33 loppen. Det är Bosse Pettersson tävlande för IFK Sala. Ytterligare sex veteraner har åkt minst 30 lopp. Tidigare åkte Lasse Jussila och Kurt Jensen sitt 32:a lopp och Ingemar Sigurdsson och Vidar Martinell sitt 30:e Engelbrektslopp.

Vid 2010-års Engelbrektslopp passerades 30-loppsgränsen av Ragnar Granström Hedemora, med veterannummer 3, och Per Nilsson Fagersta med veterannummer 8. Vid klubbens årsmöte på Mariagården i Norberg, där tio veteraner ställde upp, hedrades Ragnar och Per med varsin exklusiv 30-loppstrofé, en guldplakett monterad på ett massivt malmstycke. Hedersutmärkelserna överlämnades av Föreningen Engelbrektsloppets ordförande Sven Bergman och foton togs av föreningen kassör och tillika fotograf Sten Nordström.

Vid 20-klubbens årsmötesförhandlingar valdes för nästkommande verksamhetsår nedanstående styrelse.

Ordförande Hans-Åke Gustafsson, vice ordförande Per Nilsson, sekreterare Anders Karlén och kassör Lars Holm.

Efter prisceremoni och mötesförhandlingar avslutades kvällen med en utsökt tre rätters middag på Mariagården.

Per Nilsson

Mer läsning

Annons