Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjeläkarjouren i Sala försvinner

Familjeläkarjouren i Sala stängs och familjeläkarmottagningarna får längre öppettider två dagar i veckan. Det beslutade landstingsstyrelsen i tisdags.

Annons
Foto: Robin Norlén

Familjeläkarjouren i Västmanland har diskuterats under en längre tid inom landstinget. Antalet patienter varierar mycket mellan orterna, lägst jourbesök har Sala och Fagersta. En patient per vardagskväll, i genomsnitt besöker, familjeläkarjouren i Sala.

Jouråtagandet är en tung belastning för läkarna på mindre orter och gör att de jobbar betydligt mindre dagtid jämfört med familjeläkarna i Västerås.

– Familjeläkarjouren i Sala är omfattande åtagande för det fåtal läkare som finns på orten. Samtidigt besöks jouren bara av ett fåtal patienter per dygn. Om jouren finns i Västerås och Avesta betyder det att det blir lättare att träffa en läkare på dagtid, det vill säga den tid som Salaborna uppsöker vårdcentralerna som allra mest, säger landstingsrådet Kenneth Östberg (S) i ett pressmeddelande.

Familjeläkarmottagningarna i Sala får samtidigt bättre tillgänglighet. Två dagar i veckan kommer de ha öppet till klockan 19.

Mer läsning

Annons