Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgstark utställning

Annons
Annelie Kjellin, Eija Kinnunen och Lena Elman, tre Salakonstnärer. Bild: Nina Nilsson

Lena Ekman, Eija Kinnunen och Annelie Kjellin ställer ut tillsammans på Galleri Gläntan, och det är en färgstark utställning som visar på bredden hos dessa tre Salakonstnärer.

Att de har gått hos samma lärare går igenom på några tavlor, men samtidigt så är de nyfikna och modiga på att prova nytt och eget.

- Jag har tagit paus från kursen ett tag, och målat mest på egen hand. Det är för- och nackdelar. Fast det har känts bra att helt få styra sin tavla och måla och avsluta den som man vill, utan att någon kommer med förslag, säger Eija Kinnunen och ler.

De bjuder på färgstarka tavlor av frukt och blommor, och några naturmotiv blandat med Salamotiv.

- Jag har haft tid att måla nu, och det är skönt att kunna få ägna tid åt tavlan och motivet, jag trivs i Salas fantastiska omgivningar, säger Annelie Kjellin som har varit arbetslös en tid och då passat på att måla.

Vernissaget var lördagen den 16:e i strålande solsken. Över 30 personer trotsade det vackra vädret för att komma ner och titta på utställningen, som bjuder på lika starka och härliga färger som naturen gör.

- Jag har börjat våga prova på lite nya motiv och tekniker, säger Lena Ekman som ställer ut på Gläntan för tredje gången.

Utställningen kommer att pågå till den 7 maj och avslutas i samband med Kulturnatta, då kommer konstnärerna på nytt att finnas på plats på Gläntan.

Insänt av Nina Nilsson

Vill ni se mer bilder från vernissagedagen, är ni välkomna in på www.antikvariatglantan.se eller helst av allt att komma ner själva.

Bengt Vallgren beskådar blomtavlorna. Bild: Nina Nilsson.
Bild: Nina Nilsson.

Mer läsning

Annons