Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsamma elever öppnar bilverkstad

Tio elever, som går tredje året på Kungsängsgymnasiets fordonsprogram, har tuffa veckor med mycket arbete framför sig. På tisdag är det premiär för deras nya ungdomsföretag, KSK Bilverkstan UF.

Annons
Daniel Ingo,  Marcus Lundell, Anna Henriksson och Simon Frank har startat företag i projektform tillsammans med sina klasskamrater på fordonsprogrammet. Nu håller de tummarna för att många kunder skall besöka deras bilverkstad de kommande veckorna.

Många ungdomar lever med en dröm om att starta eget när de går ut skolan. En försmak av hur det är att driva ett riktigt företag kommer tio elever på Kungsängsgymnasiets fordonsprogram att få under de kommande fem veckorna. Redan nu på tisdag slås portarna upp till elevernas företag KSK Bilverkstan UF. Meningen är att företaget skall erbjuda allmänheten bilservice mot betalning två och en halv dag i veckan.

-Det ska bli roligt att se vilket resultat företaget gör, säger  Daniel Ingo, som tagit på sig rollen som företagets vd. Läs mer i måndagens Sala Allehanda.

Mer läsning

Annons