Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskvård på SHE ger pengar till Haiti

SHE:s medarbetare lyckats samla ihop till 50 enklare kirurgkit och mässlingvaccin till 2000 barn i och med att de skänker 53 096 kr till Läkare utan gränsers arbete på Haiti. Detta gjordes i samband med en friskvårdssatsning som delades upp i tre delar.
Stegtävling.

Annons

Under våren har SHE:s medarbetare deltagit i en intern stegtävling där målet var att gå till Haiti tur och retur. Från 1 mars till 31 maj har alla anställda haft en stegräknare på sig och varit indelade i grupper. Varje grupp har rapporterat in antal steg de gått per vecka och vandringen har kunnat följas på en jordglob. När halva tiden hade gått, vilket var den 15 april, sammanräknades gruppernas steg och 0,01 öre/steg skänktes till Läkare utan gränsers arbete i Haiti. 0,01 öre låter inte mycket men det genererade 29 266 kr. För att locka hem alla medarbetare delades ett pris ut till det lag som gått flest steg/medlem under hela perioden.

Vikten i guld. I samband med att stegtävlingen startade ställde sig alla SHE-are på fordonsvågen för att väga in. Utvägningen gjordes den 31 maj och sammanlagt hade vi minskat med 179 kg (ja, det kan vara vinterkläderna som var en del av orsaken). 100 kr/minskat kg till Haiti hade vi bestämt när vi startade denna friskvårdssatsning så det här genererade ytterligare 17 900 kr till Haiti!

Cykling. När vi hade vår årliga ”surdegsdag” var alla uppmanade att cykla till jobbet eftersom 10 kr/km skulle gå till Haiti. Vår vd cyklade i år igen de 65 km från Uppsala och var den som cyklade längst och tillsammans lyckades vi cykla 593 km. Vilket gav 5930 kr till Haiti.

Maria Karwonen

Kenneth och David

Mer läsning

Annons