Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal tradition i Ransta IK

Annons
Klurigt. Bild: Privat

Under maj månad har Ransta IK, efter några års time-out, arrangerat tipspromenader till Ransta- bornas stora förtjusning. Stefan Larsen, ledamot i Ransta IK:s styrelse, har lagt ned stor möda på att hitta kluriga och lärande frågor, till och med någon slamkrypare har letat sig in bland tipstolvan.

Det är 60 olika personer som gått en eller flera söndagar, av de totalt fem omgångar som ordnats. Totalt är det 169 starter, cirka 25-45 per omgång.

Varje vecka har Tempo Ransta sponsrat med en matkasse till veckans vinnare. Ett större pris går till den som har haft flest rätt, totalt över alla fem omgångerna. Tipspromenaden i Ransta fyller en viktig social funktion utöver de folkbildande och friskvårdsfrämjande värdena. Efter tipspromenaden har det funnits möjlighet till att ta fika på Ransta Stationskafé

Att döma av den stora uppslutningen, är det en väldigt uppskattad företeelse, vilket också många deltagare sagt vid flera tillfällen. Många har önskat repris till hösten.

Efter sammanräkning av alla fem omgångerna blir resultatet följande:

Vinnare: Ingegärd Jansson, 43 poäng av 60 möjliga.

2:a Helena Jansson, 41 poäng av 60 möjliga.

3:e Marie Persson, 40 poäng av 60 möjliga.

Den kompletta resultatlistan kommer att läggas upp på RIK:s hemsida, ranstaik.se, samt ligga i frågepärmen med svar från samtliga rundor i Pizzerian, för dem som vill ta sig en titt och kanske förkovra sig i en fråga eller två. Man kan även se hur svaren har fördelats på alla frågorna.

Fika.
Stefan Larsson.

Mer läsning

Annons