Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada golfveteraner

Annons
Gunnar Söderäng prövar lyckan en onsdagsmorgon. Bild: Privat

Att hösten gjort sitt intrång hindrar inte våra glada seniorgolfare från att tillbringa dagarna på Sala Golfklubb. Vi vill berätta och visa några bilder på två av våra flera återkommande sällskap som nyttjar golf för motion, hälsa och socialt umgänge eller uttryckt på ett annat sätt, som en ursäkt för att träffas och ha förbaskat roligt samtidigt som det är nyttigt.

Postgänget, som har det gemensamt att de tidigare var postanställda, träffas två gånger per vecka med tidig start. På sommaren startar man redan kl. 07.00 och är mellan tre och sex personer. När man är ute samtidigt som morgondimman har inte alltid kiosken hunnit öppna utan man stannar vid tee 10 och tar kaffepaus med medhavt fika. Vid fint väder sitter man på bänken och vid lite sämre väder tar man plats i kuren. Det blir inte bara återblickar som det resoneras om under golfrundan utan också mycket av dagens aktualiteter som hinner avhandlas under lättsamma former och blandat med ömsom beröm eller pikar om dagsformen. Vetenskapen har lagt fast att golfare lever längre än ickegolfare och inte undra på det när en hel runda motsvarar nästan en mils promenad i vacker natur, med frisk luft, umgänge och lagom kittlande spänning.

Utöver alla sällskaprundor i mer eller mindre organiserad form som till exempel postgänget återkommer varje onsdag en klubbtävling där alla veteraner som vill får tävla och mäta sina krafter. Ett fyrtiotal medlemmar brukar ta chansen och mötas för en stunds samvaro och batalj och inte minst för att, som en av deltagarna senast svarade på frågan om varför han spelade golf.

- Ja, jag spelar golf för att bli äldre.

Golfen passar naturligtvis alla åldersgrupper och det fina är att alla kan spela mot varandra. Det finurliga handikappsystemet gör att spelare får olika antal extraslag beroende på tidigare resultat. Därigenom kan alla ha utbyte av att spela med varandra, över generationsgränser, kön och spelskicklighet.

Golfklubben har medlemmar och gäster i alla åldrar. Eftersom vi förstått mer och mer hur stort värdet av golfutövande är för blivande pensionärer kommer vi att återkomma med ett kursutbud riktat specifikt mot nya intresserade seniorer.

Hans Eljansbo

Glada onsdagsgolfare.
Onsdagsgolfare som hittat fram till greenen.
Postgänget fikar.

Mer läsning

Annons