Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gökotta vid Topphyddan i Ransta

Annons
Siw Sennebring och Rune Thand framför Topphyddan. Bild: Ervin Rotter.

Onsdagen 2 juni klockan 07.00 samlades 25 morgonpigga medlemmar från PRO Ranstaorten vid skolan i Ransta för att gå på gökotta. Ett plakat var uppsatt vid samlingsplatsen, där det stod att göken sov. Vi hoppades förstås att det var fel.

Efter några minuters vandring till ackompanjemang av fåglarnas kvitter, Rolfs munspelsmusik och vårt eget surr nåddes dagens utflyktsmål. Vi var framme vid Topphyddan, som ligger intill ortens elljusspår.

Vi såg och hörde många småfåglar och korpar, men inte göken. Kalle härmade den, Rolf spelade munspel, Sören höll ett anförande och Rune fick ihop en liten kör som sjöng. Göken fortsatte dock sova.

Birgitta började plocka fram sin matsäck och det tog inte lång stund förrän alla satt och åt, drack och småpratade. Göken fortsatte dock sova.

Efter maten gick några medlemmar och kollade om det fanns några gäster i en uggleholk i närheten. Det gjorde det inte. De gjorde emellertid en annan tråkig upptäckt. Ledningarna var avklippta på sju olika belysningsstolpar. Då vaknade göken. Plötsligt fick vi höra den under några sekunder.

Efter ett par timmars trevlig samvaro, när vi faktiskt fick höra gökens kucku, var det dags att bege sig hem och ladda för eftermiddagens boule på Boulevi, men det är en annan historia.

Gunilla Rotter

Plakat med texten
Rolf Ernstson spelar munspel. Bild: Ervin Rotter.
Birgitta Kollander plockar fram sin matsäck. Bild: Ervin Rotter.

Mer läsning

Annons