Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högstadieskolas elevlägesvår nöt för nämnd

”Det här blir en svår nöt att knäcka. Men det är viktigt att vi kommer med ett beslut”. Det säger skolnämndens ordförande Eva Stenberg (S) om Västerfärnebo skolas högstadiesituation.

Annons

Som SA tidigare berättat har skolförvaltningen i Sala kommun informerat skolnämnden om att Västerfärnebo skolas högstadium till hösten drabbas av ett minskat elevunderlag. Antalet elever beräknas bli cirka 100 på hela högstadiet, vilket motsvarar endast en tredjedel av elevantalet på Vallaskolan och Ekebyskolan.

Men sedan dess har det varit ganska tyst kring Västerfärnebo skola och skolnämndens ordförande, Eva Stenberg, (S) förklarar nu varför.

– Som ordförande har jag velat skaffa mig mer kunskap från olika håll om skolans situation. Nyligen informerade jag samverkansgruppen Framtid Sala om att jag tillsammans med vice nämndordförande Monica Fahrman (MP) och oppositionsledare Mikael Jonsson (c), skulle träffa Västerfärnebo skolas rektor, samt representanter från fack och skolpersonal. Detta för att få veta mer om läget samt hur skolan ser på framtiden. Det mötet ägde rum i måndags och då var även skolchef Silvana Enelo-Jansson och kanslichef Benny Wetterberg med, berättar Eva Stenberg.

Läs mer om mötet i onsdagens SA.

Mer läsning

Annons