Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen känd hotbild finns

” Det finns i dag ingen känd hotbild mot någon plats i Västmanlands län. Jag kan förstå om händelsen i Stockholm i lördags kan väcka viss oro men det finns inget som tyder på en liknande risk även här.” Det säger Per Ågren, operativ chef vid Polisen i Västmanland.

Annons
Extra poliser och polisvolontärer bevakar Drottninggatan i Stockholms city. Ett femtiotal extra poliser rörde sig i måndags i Stockholms city med anledning av lördagens bomattack av en självmordsbombare. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpic

Polisen i Västmanland har redan tidigare beslutat att öka närvaron och synlighet under julhandeln ute i större affärsområden för att förebygga riskerna för rån och stölder.

– Det är en mer påtaglig risk nu när mycket pengar är i omlopp sista veckorna före jul. Att fler poliser kommer att synas där beror alltså inte på att vi sett att riskerna för terrorhandlingar ökat utan för att hindra värdetransportrån, snatterier och ficktjuvar.

– Att detta samtidigt kan bidra till att allmänheten även kan känna större trygghet mot terroristhot, är naturligtvis en ytterligare positiv effekt, avslutar Per Ågren.

Mer läsning

Annons