Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har aldrig sett någon som tigger här"

Hela Sverige pratar om Sala i dag. SA har pratat med folk på stan, för att höra vad Salaborna själva tycker om tiggeriförbudet.

Annons
Mia Eriksson och Vivi Molin tycker att den som vill ska få tigga. Foto: Ulrika Isaksson

Mia Eriksson och Vivi Molin tycker att det är okej att det finns personer som tigger.

- Jag har aldrig sett någon som tigger här, men jag störs inte när jag ser någon tigga. Kanske borde polisen ägna sig åt bättre saker än det här, säger Vivi Molin.

Mia Eriksson håller med.

- Det tycker jag också. Jag har sett tiggare i Stockholm och jag tycker att de ska få tigga om de vill. Gör de det för sin egen skull är det okej, men kan man tro att det finns andra bakom är det helt fel, säger hon.

Precis som Vivi Molin och Mia Eriksson verkar det inte vara många som över huvud taget sett tiggare i Sala.

- Jag har inte sett någon tigga, så jag vet inte vad jag tycker om förbudet. Det kan väl inte vara så farligt om det handlar om att någon sitter och spelar, säger Carina Lennartsson.

Britt-Marie, som vill vara anonym, har inte heller sett några tiggare.

- Jag visste inte att det finns tiggeri här. Förbudet känns onödigt om det bara är dragspelarna som de är ute efter, säger hon.

Men alla håller inte med.

- Jag tycker att ett förbud är jättebra. Det är ju inte tiggarna som får pengarna, andra profiterar på dem, säger Berit Rönngren stockholmare med fritidshus i Runhällen.

- Det är väl helt okej med ett förbud. I Stockholm tiggs det hela tiden, säger Lars Lindfors från Bro, på tillfälligt besök i Sala.

Lennart Westling från Västerfärnebo tycker också att ett förbud är bra.

- Jag har inte sett tiggare här, men varför ska man tigga? undrar han.

- Det är bra om Sala gör det. Varför ska man stå och tigga när det finns hjälp att få på andra sätt, säger Agneta Westerberg.

Mer läsning

Annons