Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramgoa lejon till Salaambulansen

Annons
Lions president Hans Karlsson överlämnar Lions kramgoa små lejon till ambulanspersonalen. Bild: Kjell Eriksson.

Vid Lions månadsmötet i januari besökte klubben Ambulanssjukvården i Sala. Ett mycket intressant besök där Lionsdeltagarna togs emot av chefen på plats, Stefan Hast och den personal som tjänstgjorde denna kväll. Totalt är det 21 personer som arbetar inom ambulanssjukvården i Sala. Varje skift består av 4-5 personer som bemannar 2 ambulanser.

Vid en rundvandring visades de nya lokalerna, de var mycket ändamålsenliga och trivsamt inredda, med en fin köksavdelning och ett TV-rum för avkoppling. Ambulansen i Sala har ett snitt på ungefär 3000 utryckningar per år, vilket motsvarar cirka 8 utryckningar per dag. En del av utrustningen som finns i ambulansen visades också, och vilka möjligheter det finns att via radiokommunikation skicka data direkt till akutmottagningen i Västerås, för att få stöd och för att man där också skulle få information om patientens hälsoläge vid ankomsten.

Besöket avslutades med att Lions president Hasse Karlsson överlämnade 90 stycken små kramgoa lejon till personalen. Ett litet kramlejon som ska finnas med i ambulansen, för att kunna ges till små barn som åker ambulans och behöver lite tröst på resan.

Hans Karlsson

Ett litet kramlejon som ska finnas med i ambulansen som tröst till små barn. En gåva från Lions Club i Sala. Bild: Kjell Eriksson.
Stefan Hast visar en av ambulanserna med inredning. Bild: Kjell Eriksson.

Mer läsning

Annons