Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunderna kan inte komma fram till pizzeria

Lägenheter byggs om på Dammgatan. Det har inneburit att gatan blockeras på olika sätt och att kunder, leverantörer och anställda inte kommer fram till pizzeria Torino.

Annons
Torinos ägare Seyhmus Özturk är oroadFoto: Hans Godén

Seyhmus Öztürk, ägare till pizzeria Torino på Dammgatan sedan 15 år, ser hur omsättningen sjunker.

– Jag är ju helt instängd här. Och jag börjar känna av att jag förlorar kunder, säger han.

När SA kommer på besök vid tiotiden en förmiddag är gatan helt igenproppad av en större lyftkran. Det blir att parkera bilen cirka 300 meter från Torino. Lyftkranen finns kvar även på eftermiddagen och omöjliggör trafik fram till pizzerian.

Där står också containrar, staket och hantverkarbilar i ett virrvarr. Lägg därtill att lastbilar kommer då och då för att lasta av.

– En del kunder kan inte ta sig in, andra inte ut och de har då tvingats stanna på pizzerian i väntan på att gatan ska bli fri, och de kommer då för sent tillbaka till sina jobb. Risken är att en del aldrig kommer tillbaka, suckar Seyhmus Öztürk.

Han vill att en mindre väg byggs för att tillfälligt användas. Den skulle i så fall komma in från andra hållet och på gång- och cykelbanorna mellan baksidan på vårdcentralen och dammarna.

Ulf Holmqvist, vd på Salabostäder, förklarar att han varit i kontakt med byggherren NCC som berättat att de försöker styra leveranserna till tidiga morgnar och förmiddagar.

– På kvällar och helger ska det vara helt fritt fram på gatan och det är ju då pizzerian har flest kunder, säger han.

Att bygga en ny väg, som pizzeriaägaren föreslår, utesluter Ulf Holmqvist.

– Det skulle kosta miljoner och dessutom äger landstinget den aktuella marken, säger han.

Han berättar att Salabostäder nu jobbar på en lösning på problemet.

– Vi har varit i kontakt med kommunen och hört om det är möjligt att flytta ner cykelbanan närmare vattnet och tillfälligt leda in trafiken med kraftigt nedsatt hastighet på den nuvarande cykelbanan. Vi hoppas att kommunen ställer sig välvillig till det förslaget. Vi hoppas på besked den här veckan, säger Ulf Holmqvist.

Läs mer i måndagens SA.

Mer läsning

Annons