Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungsängsgymnasiets enhetschef lämnar sitt allt för tuffa jobb

Monica Widelund har sagt upp sig som enhetschef/rektor för Kungsängsgymnasiet. ”Beslutet har inget att göra med personalens kritik. I stället har utvecklingsarbetet varit för tufft”, säger hon.

Annons
Enhetschefen och rektorn  Monica Widelund lämnar Kungsängsgymnasiet.

Monica Widelund, som varit enhetschef/rektor på Kungsängsgymnasiet sedan i maj förra året, meddelade i måndags att hon säger upp sig från sitt arbete. När SA får tag på henne på skolan bekräftar hon att hon lämnar sitt uppdrag och att beslutet togs efter en tids funderingar.

– Jag känner mig lättad över det här beslutet. Utvecklingsarbetet med Kungsängsgymnasiet är tufft och uppgiften har varit för stor för mig. Jag har helt enkelt för lite erfarenhet av sådant här. Innan jag blev enhetschef var jag programrektor, säger Monica Widelund.

Det senaste åren har Kungsängsgymnasiet dragits med ekonomiska problem, vilket fått till följd att personal varslats samtidigt som utvecklingsarbetet pågått. Det har inneburit oro bland personalen samt även delade meningar om lagen om anställningsskydd verkligen följts.

I förra veckan träffade facken kommunchef Jan-Olof Friman om arbetsmiljön på Kungsängsgymnasiet. Då framkom åter missnöje om hur uppsägningar gått till samt att många lärare mår dåligt av skolledningens agerande i olika frågor. Har den kritiken något med ditt avhopp att göra?

– Det har varit jobbigt med dålig ekonomi och varsel samtidigt som ett förändrings-

arbete skulle igång. Men personalkritiken har inte varit avgörande för mitt beslut. Hade det bara handlat om den hade vi kunnat arbeta kring detta och hittat lösningar.

Vad ska du göra nu, och hur lång uppsägningstid har du?

–Jag kan inte svara dig på frågan om uppsägningstiden. För sedan jag meddelade förvaltningschefen att jag slutar har vi knappt hunnit prata något mer.

– Men jag har inget annat jobb på gång just nu utan tänker söka nytt jobb som programrektor. Jag finns kvar på skolan den här veckan och kommer sedan att arbeta med en del skolfrågor innan jag slutar.

Hur ser du tillbaka på din tid på KSG?

– Jag har sett otroligt mycket positivt med Kungsängsgymnasiet så jag önskar att folk ger skolan en chans. Och jag hoppas verkligen att min efterträdare har erfarenhet av sådant här och kan ge personalen det stöd och den trygghet som behövs i utvecklingsarbetet.

Mer läsning

Annons