Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciafest hos SPF Sala

Annons
Bild: Mary Karlsson

“Nu ger vi järnet” var kommentaren som hördes när “luciagänget” samlats i foajén på Mikaelsgården den 13 december. Trots ett digert program under två veckor var flickorna rejält taggade, när de gjorde entré inför fullsatt salong. De framförde sitt program inför en rörd och berörd publik, och de välkända sångerna klingade vackert och tonsäkert i stämmor från de söta ljusbärande flickorna. De ackompanjerades av Nikolai Meurman med gitarr och hela sångprogrammet var mycket stämningsfullt.

Mera stämning blev det när Astrid Söderbaum intog scenen och läste dikten Tomten av Viktor Rydberg. Astrid kan konsten att få ett auditorium att verkligen lyssna, när hon med många års erfarenhet framför den dikten i sin helhet. Ordförande Juris Martinsons sa, när han tackade, att det blir ingen riktig julfest utan Astrid och Tomten. Publiken kunde bara instämma i detta.

Därefter sjöng SPF-kören några trevliga julsånger och avslutade med Hosianna, där gästerna reste sig från borden och sjöng med.

Under det att gröt och skinksmörgåsar serverades, spelade SPF-orkestern välkända julmelodier, och sedan blev det kaffe med pepparkaka samt lotteridragning.

Det var som vanligt en välbesökt trivselträff, som var den sista för året. Ordförande tackade serveringsgruppen för den goda gröten och tackade även SPF:s medlemmar för det gångna året samt hälsade välkommen tillbaka till nästa års trivselträffar.

Mary Karlsson

Mer läsning

Annons